infoboekje

Infoboekje

10 jaar Groene Hard- en Wandelloop Zoeterwoude

Afgelopen zondag 24 september werd voor de 10e keer de Groene Hard- en Wandelloop georganiseerd door de IJsclub Zoeterwoude.
Start en finish lagen op de landijsbaan, Veld 11. Rond 8 uur kwamen de eerste wandelaars zich al aanmelden. Net als voorgaande edities kon men kiezen voor het wandelen van 10 of 15 km. Nieuw was de langste route van maar liefst 20 km. En de kortste afstand van 7,5 km was omgedoopt tot de ‘naarhuiswandelroute’. Deelnemers hieraan werden per busje naar de start gebracht.

Vanaf half 10 druppelden ook de hardlopers binnen. Soms waren het complete gezinnen. De warming-up werd weer verzorgd door Irene Ris van ‘Sporten met Irene’. Hier werd massaal gebruik van gemaakt om warm aan de startstreep te verschijnen. Uiteindelijk schreven zich 194 deelnemers in als hardloper op de 6,5 of 11 km route. De winnaars van deze afstanden werden beloond met manden vol heerlijke lokale kaas- en zuivelproducten, afkomstig van boerderijen uit Zoeterwoude. 42 basisschoolleerlingen streden op de kortste afstand van 1,4 km om glanzende bekers en medailles.  Naast de hardlopers waren er 385 wandelaars, waarvan er 50 deelnamen aan ‘Het Zoeterwoudse Ommetje’. De inschrijvers voor dit arrangement maakten onderweg een stop bij de Tuin van de Smid in park Cronesteyn voor koffie/thee met gebak en sloten de wandeling af met een Groene Hardlunch bij Zalen De Meester.

Voor alle deelnemers aan deze 10e Groene Hard- en Wandelloop was er een mooie bidon als aandenken aan dit 2e lustrum. Gezien het enthousiasme en het grote aantal deelnemers zal het niet bij 10 edities van dit sportieve evenement blijven.


Noteer daarom alvast 30 september 2018 in de agenda’s!